G607 gaskeuring camper en caravan

G607 gaskeuring camper of caravan laten uitvoeren? Mastenbroek Auto's helpt u graag verder. De monteurs van Mastenbroek Auto's hebben de speciale BOVAG opleiding gevolgd en zijn gecertificeerd om de G607 gaskeuring uit te voeren. Zo kunnen zij u voorzien van het bijbehorende logboek met goedkeuringssticker.

Steeds meer campingbeheerders in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland stellen het hebben van het logboek met goedkeuringssticker volgens de G607 gaskeuring verplicht. Bij het ontbreken hiervan, heeft de eigenaar de mogelijkheid u de standplaats te weigeren. Wilt u dit voorkomen? 

Wij helpen u graag met de keuring

G607 gaskeuring camper

G607 gaskeuring prijs

De prijs voor het keuren van de camper of caravan volgens de G607 gaskeuring bedraagt de eerste keer € 149,- incl. BTW.

Heeft u al een logboek volgens de G607 en wilt u de tweejaarlijkse keuring uit laten voeren? Dan bedragen de kosten € 99,-. Mocht u de tweejaarlijkse keuring combineren met een BOVAG onderhoudsbeurt, dan bedragen de kosten € 69,- incl. BTW, exclusief de onderhoudsbeurt.

Maak een afspraak voor de keuring

Eisen van G607 gaskeuring camper en caravan

De G607 gaskeuring houdt in dat de gasinstallatie op een aantal technische eisen wordt gekeurd. De gasdichtheid, gasdrukregelaar, gasslangen en lekdichtheid zijn onderdelen die tijdens de keuring aan bod komen.

Tijdens de eerste G607 gaskeuring wordt er een logboek aangemaakt met bijbehorende goedkeuringssticker. Na de eerste gaskeuring is het verplicht de keuring om de twee jaar te herhalen, waarbij het logboek voorzien wordt van een vernieuwd goedkeuringssticker.

Waarom is de G607 gaskeuring verplicht?

De gaskeuring voor campers en caravans is verplicht in Duitsland, omdat beheerders van de camping aansprakelijk zijn voor calamiteiten die gerelateerd zijn aan gas. Wanneer er geen logboek met goedkeuringssticker aanwezig is, kan de beheerder u de standplaats weigeren.

Gaskeuring per type camper en caravan

Campers en caravans met een origineel gemonteerde gasinstallatie komen in aanmerking voor de G607 gaskeuring. Er gelden andere regels voor campers en caravans met LPG flessen, wanneer deze niet gemonteerd zijn in een vaste constructie. De keuring kan wel worden uitgevoerd voor gasinstallaties die later zijn ingebouwd met een vaste tank. Dit betekent dat de gasflessen niet uitneembaar zijn, vast zitten in een vaste constructie en aangesloten zijn met een vaste gasleiding.

klanten vertellen
8.7 van 10 123
123 Beoordelingen