Vind hier uw bedrijfswagens occasions

Een bedrijfswagen bij Mastenbroek auto's

Een bedrijfswagen kopen begint met het zoeken. Gebruik onze handige zoekfilters om in te zoomen op de perfecte bedrijfswagen voor uw budget. Filter u favoriete bedrijfswagen en kies voor een Mercedes Benz of Volkswagen. Begin vandaag uw zoektocht naar de perfecte bedrijfswagen!

Uw tweedehands bedrijfswagen vind u snel en eenvoudig op Mastenbroek. Wij helpen u graag verder met het uitzoeken van een nieuwe occasion. Staat uw toekomstige bedrijfswagen er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u bij uw zoektocht. Of lees meer over onze bedrijfswagen garage.

FAQ:

Wat is de beste manier om een bedrijfswagen occasion te kopen?

Als u op zoek bent naar een bedrijfswagen occasion, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn om te zorgen dat u de beste aankoop doet. In deze tekst geven we u instructies over de beste manier om een bedrijfswagen occasion te kopen. Volg deze stappen en u zult zonder twijfel tevreden zijn met uw aankoop.

 1. Voordat u begint met zoeken naar een bedrijfswagen occasion is het belangrijk om duidelijk te hebben wat u maximaal wilt uitgeven. Zo voorkomt u dat u over uw budget heen gaat.k
 2. Als u uw budget duidelijk heeft is de volgende stap om al uw primaire en secundaire wensen te inventariseren. De primaire wensen zijn de wensen waar de wagen aan moet voldoen en de secundaire wensen die u fijn zou vinden als de wagen daar aan voldeed.
 3. Zoek online naar verschillende modellen die binnen uw  budget vallen. Leg deze lijst naast uw primaire en secundaire wensen en maak een nieuwe lijst van de modellen die aan zowel uw budget als uw wensen voldoen. Vergeet hierbij niet de specificaties van de modellen te controleren om te kijken of uw wensen daarmee vervuld kunnen worden.
 4. Zoek naar verkopers van bedrijfswagen occasions, bijvoorbeeld via advertenties op internet of via een autodealer. Daarna adviseren we u om een afspraak te maken met een dealer die u verder kan adviseren over de bedrijfswagen occasion die u zoekt of vergelijkbare modellen die zij aanbieden.
 5. Voordat u een beslissing maakt, raden wij u aan om een proefrit te maken. Zo kunt u ervaren hoe het voertuig rijdt en of het aan uw verwachtingen voldoet. Daarnaast kunt u dan de tellerstand controleren en de wagen testen op mankementen.
 6. Als u een bedrijfswagen occasion hebt gevonden die u wilt kopen, is het tijd om te onderhandelen over de prijs. Zoek naar vergelijkbare voertuigen om een idee te krijgen van de marktwaarde en probeer een goed bod te doen. In de volgende FAQ hebben wij uitgebreid antwoord gegeven op deze vraag.
 7. Als u een akkoord heeft bereikt over de prijs is er nog een stap over, het maken van de aankoop. Zorg dat u alle benodigde documenten bij heeft zoals het kentekenbewijs en de factuur, en betaal de koopprijs. Daarna bent u de gelukkige eigenaar van een bedrijfswagen occasion!

 

Hoe bepaal ik de prijs van een bedrijfswagen occasion?

Wilt u uw bedrijfswagen occasion verkopen, of wilt u de prijs van een occasion controleren? Volg dan de volgende stappen om een accurate inschatting te maken van de prijs van uw voertuig.

 1. Zoek ten eerste de standaardprijs van uw auto op in de nieuwe staat. In een aantal gevallen worden auto’s ongeacht andere omstandigheden voor de standaard prijs verkocht, houdt hier rekening mee.
 2. Bekijk vervolgens de vraag en het aanbod dat online naar uw auto of de auto die u wilt controleren is. Net als bij andere producten kan de prijs van een bedrijfswagen occasion ook beïnvloed worden door de vraag en het aanbod op de markt. Als er veel vraag is naar een bepaald merk of model, kan de prijs hoger zijn dan wanneer er weinig vraag is.
 3. Merk en model: Sommige merken en modellen zijn populairder dan andere, en dit kan van invloed zijn op de prijs. De populariteit van auto’s fluctueert ook continu, daarom is het belangrijk om dit mee te nemen wanneer u de huidige waarde van het tweedehands voertuig probeert te bepalen. Een bedrijfswagen occasion van een merk dat populair is, zal vaak een hogere prijs hebben dan wanneer deze tijdelijk of permanent van minder populariteit geniet.
 4. Opties en accessoires: Controleer of de uw voertuig alleen beschikt over de standaarduitrusting of dat deze over extra opties of accessoires beschikt, denk hierbij aan een navigatiesysteem of een achteruitrijcamera. Occasions die deze hebben als optie en deze ook hebben zullen vaak duurder zijn dan voertuigen zonder deze extra's.
 5. Als u met de hiervoor genoemde punten een prijs heeft bepaald wat u zou kunnen vragen dan raden we u aan om deze prijs af te zetten tegen de leeftijd en kilometerstand in vergelijking met de auto’s die u als vergelijking heeft gebruikt. Hoe ouder of hoe meer kilometers hoe lager de waarde van de auto, de enige uitzondering is wanneer een auto beschikt over een standaardprijs.
 6. Bent u er met de hiervoor genoemde punten niet uitgekomen? Dan kunt u nog altijd een taxatie-expert raadplegen. Deze expert kan u adviseren over de waarde van het voertuig. Neem de informatie die u verzamelt heeft zoals de leeftijd, de kilometerstand en de staat van het voertuig mee en dan kan deze expert u waarschijnlijk verder helpen.

 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn bedrijfswagen occasion in goede staat blijft?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijfswagen in goede staat blijft, want dit heeft een grote impact op de efficiëntie, de levensduur en de uitstraling van de bedrijfswagen. Om deze functioneren en de uitstraling van de bedrijfswagen in goede staat te houden is het goed om de volgende punten te volgen:

 1. Zorg ervoor dat de bedrijfswagen regelmatig geïnspecteerd en onderhouden wordt door een professioneel bedrijf. Dit kan problemen in een vroeg stadium opsporen en voorkomen dat er grotere reparaties nodig zijn.
 2. Maak gebruik van kwalitatief hoogwaardige onderdelen wanneer er reparaties of vervangingen nodig zijn. Dit kan de levensduur van de bedrijfswagen verlengen en ervoor zorgen dat deze in goede staat blijft.
 3. Zorg voor een goede schoonmaak- en reinigingsroutine voor de bedrijfswagen. Dit kan ervoor zorgen dat de auto langer mooi blijft en dat problemen, zoals roestvorming, voorkomen worden.
 4. Zorg ervoor dat de bedrijfswagen op een goede manier wordt gestart en geparkeerd. Dit kan beschadiging aan onderdelen voorkomen en ervoor zorgen dat de bedrijfswagen in goede staat blijft.
 5. Zorg voor voldoende koeling door koelvloeistof altijd op peil te houden, laat ook de radiator regelmatig nakijken om te voorkomen dat de motor te warm wordt.
 6. Adviseer gebruikers van de auto om zuinig te rijden met de wagen, door zuinig te rijden kan de levensduur van de bedrijfswagen occasion verlengd worden. Dit betekent dat er niet te hard gereden of geaccelereerd moet worden, daarnaast is het ook belangrijk om rustig te remmen om de remblokken en banden te sparen.
 7. Zorg voor voldoende bandenspanning: Door de bandenspanning regelmatig te controleren en op peil te houden, kunt u ervoor zorgen dat de banden langer meegaan en dat het rijgedrag van de auto verbeterd wordt.
 8. Maak gebruik van een goede verzekering voor de bedrijfswagen. Dit kan ervoor zorgen dat de kosten van eventuele reparaties gedekt zijn en dat de bedrijfswagen snel weer in goede staat kan worden gebracht.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijfswagen occasion in goede staat blijft, langer mee gaat en er minder extra kosten opgelopen worden.

 

Hoe kan ik het onderhoud van mijn bedrijfswagen occasion goed bijhouden?

Het lang goed houden van een bedrijfswagen is de wens van veel bedrijven, in een vraag hiervoor is hoe dit gedaan kan worden behandeld, maar hoe houdt u deze goed bij? In de volgende punten wordt daar antwoord op gegeven:

 1. Houdt uw eigen observaties en andere handelingen zoals schoonmaakbeurten en eigen onderhoud bij.
 2. Houd het onderhoudsboekje dat bij de meeste bedrijfswagen occasions aanwezig is bij of controleer of dit gedaan wordt door de garage, in dit onderhoudsboekje staan welke onderhoudswerkzaamheden op welk tijdstip uitgevoerd moeten worden. Houdt deze instructies aan en laat daarbij schrijven welke onderhoudswerkzaamheden er uitgevoerd zijn. 
 3. Voeg vervolgens uw eigen observaties en handelingen hieraan toe om een volledige documentatie van het onderhoud bij te houden.

 

Wat zijn de belangrijkste zaken waar ik op moet letten bij het kopen van een bedrijfswagen occasion?

Het kopen van een bedrijfswagen occasion kan een relatief grote investering zijn voor bedrijven, daarom is het belangrijk om goed te weten waar u naar moet vragen als u een bedrijfswagen gaat kopen. Neem daarom de volgende punten door voor u de wagen aanschaft.

 1. Bekijk de kilometerstand van de auto en vergelijk deze met de leeftijd van de auto. Een hoge kilometerstand kan wijzen op overmatig gebruik en mogelijke slijtage.
 2. Controleer de staat van het onderhoudsboekje en vraag naar eventuele reparaties die zijn uitgevoerd. Een goed onderhouden auto is minder waarschijnlijk om problemen te vertonen.
 3. Controleer de staat van de banden en vervang ze indien nodig. Nieuwe banden zullen de grip en stabiliteit van de auto verbeteren.
 4. Voer een testrit uit om de prestaties van de auto te evalueren. Controleer of de auto soepel rijdt en of er ongewone geluiden of trillingen optreden.
 5. Bekijk de historie van de auto en vraag naar eventuele ongelukken of schade. Een auto met een bekende schade geschiedenis kan problemen opleveren in de toekomst.
 6. Controleer of de auto is uitgerust met de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags en antiblokkeersysteem (ABS).
 7. Overweeg het afsluiten van een garantie of service contract om te voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan.
 8. Controleer of het voertuig over alle benodigde documenten beschikt, zoals het kentekenbewijs en de factuur.

 

Wat zijn de voordelen van het kopen van een bedrijfswagen occasion in vergelijking met het kopen van een nieuwe bedrijfswagen?

Er zijn een aantal voordelen te noemen als het gaat om het kopen van een bedrijfswagen occasion in vergelijking met het kopen van een nieuwe bedrijfswagen. De belangrijkste redenen waarom een bedrijfswagen occasion beter is om te kopen dan een nieuwe bedrijfswagen zijn:

 1. Het belangrijkste voordeel voor veel mensen is het kostenvoordeel. Doordat een bedrijfswagen occasion tweedehands is, ligt de prijs vaak een stuk lager, wat leidt tot lagere aanschafkosten.
 2. Doordat het goedkoper is, is het ook vaak makkelijker om de aanschafkosten te spreiden over een periode in plaats van deze in één keer te moeten betalen. Dit kan het gemakkelijker maken om een occasion te kopen als alternatief voor een nieuwe bedrijfswagen.
 3. Een nieuwe bedrijfswagen verliest vanaf het moment dat deze de showroom verlaat al waarde, terwijl een occasion al een deel van de afschrijving heeft doorstaan. Dit kan leiden tot lagere belastingen en een hogere restwaarde.
 4. Vaak is het aanbod occasions groter dan de nieuwe modellen die in showrooms worden aangeboden. Er is een grote keuze in merk, model, bouwjaar en uitrusting. Dit maakt het gemakkelijker om een wagen te vinden die aan de specifieke behoeften van uw bedrijf voldoet.
 5. Bedrijfswagen occasions zijn vaak al rijklaar aangezien er al in gereden is. Dit betekent dat ze vaak al beschikken over de benodigde uitrusting en accessoires. Dit kan tijd en geld besparen, omdat deze niet nog aangeschaft hoeven te worden.
 6. Beperkte garantie: Een nieuwe bedrijfswagen heeft vaak een langere garantieperiode dan een occasion, maar dit is afhankelijk van de leeftijd en de kilometerstand van de occasion en de specifieke voorwaarden van de garantie. Het kan soms zo zijn dat u dus de garantie bij uw occasion kunt krijgen.
 7. Bij het kopen van een occasion is het vaak mogelijk om een huidige bedrijfswagen in te ruilen, wat kan helpen om de aanschafkosten te verlagen. Dit is bij het kopen van een nieuwe bedrijfswagen vaak minder flexibel.
 8. Een bedrijfswagen occasion heeft al een deel van zijn milieubelasting gehad, wat kan bijdragen aan een lagere milieuvoetafdruk van het bedrijf. Bovendien is het hergebruik van een bestaande bedrijfswagen duurzamer dan het produceren van een nieuwe.

Staat uw occasion er niet tussen?

Wij zoeken hem gratis voor u op! U krijgt binnen 48 uur een reactie.

 • Autocrew
 • Bosch
 • BMW
 • BOVAG
 • RDW
 • EDGe Mobility