Fabrieksgarantie BMW

Meerdere BMWs op brug in autogarage

Goed onderhoud van uw BMW of Mini is belangrijk. Sommige reparaties of vervangingen vallen onder de BMW fabrieksgarantie. Maar wat houdt dit precies in? We leggen het u graag uit.

Uitlezen BMW in garage

Wat dekt de BMW fabrieksgarantie?

De fabrieksgarantie van BMW dekt de kosten van eventuele reparaties of vervangingen van onderdelen die defect zijn geraakt als gevolg van fabricagefouten. In veel gevallen gaat het dan om motorproblemen, transmissieproblemen, problemen met de ophanging, stuurinrichting en de remmen. Belangrijk om te weten is dat de fabrieksgarantie alleen geldig is voor defecten die het gevolg zijn van fouten in de fabricage. Slijtage en normale gebruikssporen vallen hier dus niet onder.

Onderhoud BMW

Hoe lang is de fabrieksgarantie van BMW geldig?

Meestal is de fabrieksgarantie geldig voor een periode van twee jaar. Na deze periode vervalt de fabrieksgarantie en bent u verantwoordelijk voor alle reparatiekosten. Wel is het mogelijk om de fabrieksgarantie te verlengen. Dit kunt u vaak via een BMW dealer of een verzekeraar regelen. De extra verlenging van de garantie kan bescherming bieden tegen onverwachte kosten.

Controle BMW onder motorkap

Hoe maakt u aanspraak op de BMW garantie?

Als uw auto problemen heeft met de elektronica of er beginnen lampjes op het dashboard te branden door een storing, is het tijd om de auto te laten uitlezen. De storingen worden vervolgens vastgesteld en opgelost. Om aanspraak te maken op de BMW garantie, dient u uw auto naar een BMW dealer te brengen.

Kan u ook uw auto bij Mastenbroek brengen tijdens de garantieperiode?

Vanuit ons BMW specialisme beschikken wij over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om uw BMW te repareren en onderhouden. Wilt u tijdens de garantieperiode uw BMW of Mini een onderhoudsbeurt laten geven? Dan kunt u hiervoor gewoon bij ons terecht. U behoudt gewoon uw recht op de fabrieksgarantie. Wettelijk gezien kunt u namelijk niet uitgesloten worden wanneer u uw auto in de garantieperiode bij een garage brengt die geen gespecialiseerde dealer is. Heeft u schade en wilt u aanspraak maken op de fabrieksgarantie binnen de geldige periode? Dan kunt u hiervoor naar een BMW dealer bij u in de buurt.

Wilt u een afspraak maken voor onderhoud of reparatie aan uw BMW? Of wilt u meer informatie?
 

Neem contact op

Mastenbroek Auto's

Over Mastenbroek

Mastenbroek Auto's is gevestigd in Lunteren en is een bedrijf met jarenlange ervaring in de autobranche. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van BMW, MINI, personenauto's en bedrijfswagens. Ook voor uw camper onderhoud en keuring kunt u bij ons terecht.

Meer over ons

 

  • Autocrew
  • Bosch
  • BMW
  • BOVAG
  • RDW
  • EDGe Mobility