BMW Fabrieksgarantie

Meerdere BMWs op brug in autogarage

Goed onderhoud van uw BMW of Mini is belangrijk. Sommige reparaties of vervangingen vallen onder de BMW fabrieksgarantie. Maar wat houdt dit precies in? We leggen het u graag uit.

Uitlezen BMW in garage

Wat dekt de BMW fabrieksgarantie?

De fabrieksgarantie van BMW is essentieel voor elke eigenaar. Deze garantie dekt de kosten van eventuele reparaties of vervangingen van onderdelen die defect zijn geraakt door fabricagefouten. Dit omvat vaak motorproblemen, transmissieproblemen, problemen met de ophanging, stuurinrichting en remmen. Het is cruciaal om te begrijpen dat de fabrieksgarantie specifiek is voor defecten door fabricagefouten. Normale slijtage en gebruikssporen zijn uitgesloten.

Onderhoud onderkant wagen

Hoe lang is de fabrieksgarantie van BMW geldig?

De standaard fabrieksgarantie van BMW is doorgaans twee jaar geldig. Na deze periode ben je zelf verantwoordelijk voor reparatiekosten. Echter, er zijn opties om de garantie te verlengen, vaak via een BMW dealer of verzekeraar. Deze verlenging kan je beschermen tegen onvoorziene kosten.

Onderhoud onder motorkap BMW

Hoe claim je de BMW garantie?

Merk je problemen met de elektronica van je BMW? Of branden er waarschuwingslampjes op het dashboard? Dan is het tijd om je auto te laten uitlezen. Storingen worden geïdentificeerd en verholpen. Voor garantieclaims moet je je auto naar een officiële BMW dealer brengen.

Kan je je auto bij Mastenbroek brengen tijdens de garantieperiode?

Dankzij ons BMW-specialisme hebben we de expertise en tools om je BMW te onderhouden en te repareren. Tijdens de garantieperiode kun je je BMW of Mini bij ons brengen voor onderhoud. Dit heeft geen invloed op je fabrieksgarantie. Wettelijk gezien behoud je je garantie, zelfs als je je auto naar een niet-gespecialiseerde garage brengt. Voor schadeclaims binnen de garantieperiode raden we aan om naar een BMW dealer in de buurt te gaan.

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor onderhoud of reparatie aan uw BMW? Of wilt u meer informatie?
 

Neem contact op

Mastenbroek Auto's

Over Mastenbroek

Mastenbroek Auto's is gevestigd in Lunteren en is een bedrijf met jarenlange ervaring in de autobranche. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van BMW, MINI, personenauto's en bedrijfswagens. Ook voor uw camper onderhoud en keuring kunt u bij ons terecht.

Meer over ons

 

  • Autocrew
  • Bosch
  • BMW
  • BOVAG
  • RDW
  • EDGe Mobility