Hoog olieverbruik BMW

Meerdere BMWs in garage

Een hoog olieverbruik is bij veel BMW’s en Mini’s een bekend probleem dat bovendien kan leiden tot veel frustraties. Verbruikt uw BMW of Mini meer olie dan normaal, dan kan dit een teken zijn van een onderliggend probleem. 

Het olieverbruik kan verschillen per model. Over het algemeen zijn er echter veel voorkomende symptomen die erop wijzen dat uw auto meer olie verbruikt dan normaal. Een aantal symptomen zijn:

  • U moet de olie regelmatig bijvullen
  • Het olielampje op het dashboard licht op
  • Er komt rook uit de uitlaat
  • De auto verliest vermogen en/of heeft een onregelmatige motorloop
Uitlezen wagen

Oorzaak hoog olieverbruik BMW

In veel gevallen wordt een hoog olieverbruik veroorzaakt door een falende klepsteeldichting. Op het moment dat de motorolie in de cilinderkop langs de versleten klepseals loopt en vervolgens de cilinders bereikt, zal de olie verbranden. 

Een goede klepafdichting zorgt ervoor dat de olie niet gaat lekken, waardoor het olieverbruik aanzienlijk zal verminderen. Het vervangen van de klepsteelrubbers van een BMW is een ingewikkelde klus die specialisme vereist. Dit vraagt niet alleen kennis, maar hier is ook speciaal gereedschap voor nodig. Beiden hebben wij bij Mastenbroek auto’s in huis.

Werkzaamheden onder motorkap

Veelvoorkomend probleem

Bezit u een BMW en merkt u dat uw auto meer olie verbruikt dan normaal? U bent helaas niet de enige. Bij diverse modellen is een hoog olieverbruik namelijk een bekend probleem. In dit geval zijn er vaak verschillende oorzaken aan te wijzen zoals problemen met de zuigerveren, klepafdichtingen en oliekeerringen. Merkt u dat uw BMW meer olie verbruikt dan normaal? Breng uw auto dan zo snel mogelijk bij ons en wij pakken het probleem voor u aan.

BMW op brug in garage

Reparatie door Mastenbroek Auto’s

Om het hoge olieverbruik op te lossen, is het verstandig om uw auto zo snel mogelijk door een professional te laten onderzoeken en repareren. Bij Mastenbroek Auto’s helpen wij u graag en zorgen we dat ergere motorschade voorkomen kan worden.

Maak een afspraak

Mastenbroek Auto's

Over Mastenbroek

Mastenbroek Auto's is gevestigd in Lunteren en is een bedrijf met jarenlange ervaring in de autobranche. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van BMW, MINI, personenauto's en bedrijfswagens. Ook voor uw camper onderhoud en keuring kunt u bij ons terecht.

Meer over ons

 

  • Autocrew
  • Bosch
  • BMW
  • BOVAG
  • RDW
  • EDGe Mobility