Camper beveiliging

Camper beveiliging met Bearlock of de SCM alarmsystemen tegen diefstal.

Camper beveiliging laten inbouwen? Door het laten inbouwen van een gecertificeerd camper alarm beveiligt u uw camper tegen diefstal. Mastenbroek Auto’s is een erkend bedrijf in het inbouwen van de mechanische alarmsystemen van het merk Bearlock en de elektrische Kiwa SCM alarmsystemen. Beide alarmsystemen voorkomen diefstal van uw camper.

Neem contact op voor informatie

Mastenbroek_74.jpg

Bearlock camper beveiliging

Het Bearlock stuurslot en het versnellingsbakslot wordt al jaren veelvuldig ingebouwd om campers te beveiligen tegen diefstal. De mechanische Bearlock camper beveiliging is om twee redenen favoriet bij campereigenaren:

 1. Met de mechanische beveiliging bent u verzekerd dat er geen elektronische storingen ontstaan of ‘stroomlekkage’ tijdens de winterstalling.  

 2. De camper kan met de beveiligingsoplossingen van Bearlock niet worden verplaatst.

Het merk Bearlock wordt ook door camper verzekeraars aangeraden, waardoor u ook voordelen behaald bij het verzekeren van uw camper. De Bearlock camper oplossingen zijn daardoor zowel voor u als voor uw verzekering een echte meerwaarde.

Bearlock versnellingsbakslot of stuurslot inbouwen

Het Bearlock versnellingsbakslot voorkomt dat uw camper wordt gestolen. Het slot wordt geplaatst om uw versnellingsbak heen, met een stalen kap. De stalen constructie wordt vastgezet met zeer sterke breekbouten, zodat ook het Bearlock versnellingsbakslot niet open te breken is. In de schakelstang van de versnellingspook wordt een pin bevestigd. Hierdoor kan er niet met de camper gereden worden, wanneer het versnellingsbakslot wordt geactiveerd.

Op voertuigen waar het schakelen elektronisch is geregeld past het Bearlock stuurasslot. Daarmee wordt elke stuurbeweging verhinderd en vormt in de praktijk een even zo effectieve barrière tegen diefstal.

Let wel op: Het Bearlock versnellingsbak- of stuurasslot is gericht op het voorkomen van diefstal van de camper en niet op diefstal van elementen uit uw camper. Hiervoor zijn de Kiwa SCM elektronische alarmsystemen geschikt.

Maak een afspraak

Kiwa SCM alarmsystemen voor camper beveiliging

Camper beveiliging kunt u naast de Bearlock oplossingen nog uitbreiden met de Kiwa elektronisch alarmsystemen. Zo voorkomt u ook inbraak in uw camper. De kosten voor het laten inbouwen van het camper alarm variëren tussen de €399,- en €1.249,-.

Bekijk de video

Alarm klasse 2 inbouwen - Alarmsysteem

Het klasse 2 alarm bestaat uit een een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering. Hierdoor is het standaard alarm niet te hacken.

 • Startonderbreker

 • Omtrekdetectie

 • Interieurdetectie

 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene

 • Optische signalering

 

Alarm klasse 3 inbouwen - Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

Net als bij klasse 2 bestaat ook klasse 3 uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering. Het extra voordeel van Klasse 3 is de toevoeging van hellingshoekdetectie. Hellingshoekdetectie houdt in dat het alarm ook afgaat, wanneer de camper opgekrikt wordt.

 • Startonderbreker

 • Omtrekdetectie

 • Interieur detectie

 • Akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene

 • Optische signalering

 • Hellingshoekdetectie

 

Alarm klasse 4 én 5 inbouwen - SCM Klasse voertuigvolgsysteem

Het SCM Klasse voertuigvolgsysteem is de nieuwe benaming voor de alarm klassen 4 én 5, plus nog een extra startonderbreker. Uw camper wordt na diefstal hierdoor altijd traceerbaar. In geval van diefstal worden de POB (Particulieren Opsporingsbureau) en de politie ingeschakeld.

Wilt u goed uw camper beveiligen tegen diefstal? Neem dan contact met ons op voor advies en de mogelijkheden voor camper beveiliging.

klanten vertellen
8.6 van 10 106
106 Beoordelingen