Camperonderhoud

Onderhoud camper onder motorkap

Als u eigenaar bent van een camper, dan weet u waarschijnlijk al dat regelmatig onderhoud van uw voertuig belangrijk is. Op vakantie wilt u namelijk graag zorgeloos genieten, zonder technische ongemakken aan uw camper. Met regelmatig onderhoud voorkomt u niet alleen pech, maar verlengt u ook de levensduur. Zo blijft uw camper in topconditie en is hij klaar voor de volgende mooie vakantie. Of u nu een camper van Hymer heeft, Bürstner of Carado. Welk merk camper u ook rijdt, wij kunnen het onderhoud voor u regelen. 

Neem contact op

Hymer camper die de garage binnenrijdt

Voor welk onderhoud kunt u bij Mastenbroek terecht?

Bij Mastenbroek Auto’s pakken wij al het onderhoud aan het onderstel en de motor van uw camper op. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden:

 • Onderhoud volgens fabrieksvoorschriften;
 • Controle van het chassis;
 • Controle, reinigen, smeren, afstellen en testen van de remmen;
 • Controle van de remblokjes of deze niet versleten of verbrand zijn;
 • Controle van de banden zoals de leeftijd, profiel en bandenspanning;
 • Speling en slijtage van wiellagers, naven en keerringen;
 • Controle en smeren van de stabilisatiepoten.

Naast bovenstaande werkzaamheden doen wij ook gasmetingen en vochtmetingen.

Uitlezen camper

Hoe vaak heeft uw camper onderhoud nodig?

Wij raden aan om uw camper ieder jaar voor een onderhoudsbeurt naar de garage te brengen. Juist als u uw camper niet vaak gebruikt of geen grote afstanden aflegt, is dit belangrijk. Maar ook als u in de toekomst uw camper wilt verkopen, is het verstandig om de camper regelmatig een beurt te geven. 

Twee campers in garage waarvan er een op de brug staat

Wat zijn de kosten van camperonderhoud?

De kosten van het onderhoud zijn verschillend per beurt en per camper. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de leeftijd, de kilometerstand en het gebruik van uw camper. Maar ook het type werkzaamheden en het vervangen of repareren van bepaalde onderdelen bepalen wat de daadwerkelijke kosten zijn. Bij Mastenbroek Auto’s bespreken we altijd de kosten vooraf. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Camper met motorkap open in garage

BOVAG camperkeuring

Wilt u uw camper laten keuren? In ons team hebben wij twee BOVAG keurmeesters. Zij controleren voor u de camper op ruim 60 punten. Denk hierbij aan de gasinstallatie, de remmen, de banden, de elektra en de verlichting. Naast een BOVAG keuring, kunt u ook bij ons terecht voor de G607 gaskeuring.

Maak een afspraak met Mastenbroek Auto’s

Bent u op zoek naar een garage voor uw camperonderhoud? Mastenbroek Auto’s in Lunteren is expert in camper onderhoud en heeft bovendien twee BOVAG keurmeesters in het team voor de camperkeuring. Wilt u een afspraak maken voor het onderhoud of voor de keuring van uw camper?

Maak een afspraak

Mastenbroek Auto's

Over Mastenbroek

Mastenbroek Auto's is gevestigd in Lunteren en is een bedrijf met jarenlange ervaring in de autobranche. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van BMW, MINI, personenauto's en bedrijfswagens. Ook voor uw camper onderhoud en keuring kunt u bij ons terecht.

Meer over ons

 

 • Autocrew
 • Bosch
 • BMW
 • BOVAG
 • RDW
 • EDGe Mobility