Airco reiniging

Iedereen houdt van de verfrissende koele lucht die uit de airco komt op een warme zomerdag. Maar wist u dat zonder regelmatige reiniging, uw airco een bron kan worden van onaangename geuren en zelfs gezondheidsproblemen?

Waarom kan een airco gaan stinken?

De verdamper van het aircosysteem is vochtig en warm, een ideale broeiplaats voor bacteriën en schimmels. Wanneer deze micro-organismen zich ophopen, kunnen ze leiden tot onaangename geuren in uw auto. Deze geuren worden vaak omschreven als 'vieze sokkenlucht' of 'geur van natte hond'. Naast het veroorzaken van stank kunnen deze bacteriën en schimmels ook allergische reacties en ademhalingsproblemen veroorzaken bij inzittenden.

Hoe voorkomt u een stinkende airco?

Er zijn enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om een stinkende airco te voorkomen. Een daarvan is het uitzetten van de airco 10 tot 15 minuten voordat u uw auto parkeert. Dit geeft de verdamper de tijd om te drogen en vermindert de kans op bacteriegroei. Zorg er ook voor dat de afvoer van condensatievocht niet verstopt is, zodat het vocht gemakkelijk uit het systeem kan worden afgevoerd.

Professionele airco reiniging bij Mastenbroek Auto's

Voorkomen is beter dan genezen. Door uw airco regelmatig preventief te laten reinigen, kunt u nare geurtjes en gezondheidsproblemen voorkomen. Een regelmatige aircoservice bij Mastenbroek Auto's zorgt ervoor dat uw airco altijd optimaal werkt en vrij is van bacteriën en schimmels. Wij gebruiken effectieve en veilige reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor aircosystemen. Deze reinigingsmiddelen verwijderen niet alleen bacteriën en schimmels, maar laten uw auto ook weer heerlijk fris ruiken. 

Mastenbroek Auto's

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om de airco van mijn auto te reinigen? 

Het reinigen van de airco voorkomt de groei van bacteriën en schimmels, wat kan leiden tot onaangename geuren en gezondheidsproblemen.

Hoe vaak moet ik de airco van mijn auto reinigen? 

Het wordt aanbevolen om de airco van uw auto minstens één keer per jaar te laten reinigen, vooral voor het zomerseizoen, om optimale luchtkwaliteit en prestaties te garanderen. 

Wat zijn de tekenen dat ik mijn airco moet reinigen? 

Onaangename geuren, verminderde luchtstroom en allergische reacties bij inzittenden zijn tekenen dat de airco mogelijk moet worden gereinigd.

  • Autocrew
  • Bosch
  • BMW
  • BOVAG
  • RDW
  • EDGe Mobility