Airco controle

De zomerse hitte kan soms ondraaglijk zijn, vooral tijdens lange autoritten. Gelukkig biedt de airconditioning in uw auto verkoeling. Maar wist u dat, net als andere onderdelen van uw auto, uw airco ook regelmatige controles nodig heeft?

Waarom is airco controle belangrijk? 

Een goed werkende airco is niet alleen een luxe, maar ook een noodzaak. Regelmatige airco controle kan onnodige reparatiekosten voorkomen. Een airco die niet optimaal functioneert, kan leiden tot een hoger brandstofverbruik en verminderde koelcapaciteit. Bovendien zorgt een goed werkende airco voor een snelle ontwaseming van uw ruiten in de winter, wat essentieel is voor uw veiligheid.

Koudemiddel in het aircosysteem:

Het koudemiddel speelt een cruciale rol in het aircosysteem. Het zorgt voor de koelende werking van de airco. Na verloop van tijd kan de hoeveelheid koudemiddel in het systeem verminderen, wat kan leiden tot een verminderde koelcapaciteit. Tijdens een controle van uw airco wordt het niveau van het koudemiddel gecontroleerd en indien nodig bijgevuld. Dit zorgt ervoor dat uw airco altijd optimaal werkt, zelfs tijdens de heetste zomerdagen.

Vervuiling van de airco

Net als andere onderdelen van uw auto, kan ook uw airco vervuilen. De verdamper en condensor kunnen na verloop van tijd vuil raken. Dit kan leiden tot een niet optimaal werkend systeem en zelfs tot een stinkende geur in uw auto. Tijdens een airco controle wordt het systeem grondig gecontroleerd. Indien nodig wordt het systeem gereinigd, zodat u altijd kunt genieten van frisse lucht in uw auto.

Wanneer moet u uw airco laten controleren?

Het wordt aanbevolen om uw aircosysteem minstens één keer per jaar te laten controleren, ongeacht hoe vaak u de airco gebruikt. Zelfs als u uw airco in de winter niet gebruikt, is het toch belangrijk om deze te laten controleren. Een regelmatig gebruikte en gecontroleerde airco gaat langer mee en werkt efficiënter.

Airco controle bij Mastenbroek Auto's

Een regelmatige airco controle is essentieel voor het behoud van een goed functionerende airco. Het voorkomt niet alleen onnodige reparatiekosten maar zorgt ook voor een aangenamere rijervaring. Zie het niet als een onnodige uitgave, maar als een investering in uw comfort en veiligheid.

Onderhoud onder motorkap

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik de airco van mijn auto laten controleren? 

Het wordt aanbevolen om de airco van uw auto jaarlijks te laten controleren om optimale prestaties te garanderen en problemen vroegtijdig te detecteren.

Waarom is regelmatige controle van de auto airco belangrijk? 

Regelmatige controle zorgt voor optimale koeling, verlengt de levensduur van het systeem en voorkomt dure reparaties in de toekomst.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een airco-check? 

Tijdens een airco-check worden onderdelen zoals de compressor, condensor, filters en het koelmiddel niveau gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alles correct werkt.

  • Autocrew
  • Bosch
  • BMW
  • BOVAG
  • RDW
  • EDGe Mobility